![Naš pristup kvalitetu i prženju kafe](/sites/default/files/styles/lead_image_1140x400_/public/2020-10/IMG_20201021_134845.jpg?itok=_RvnIaDy)
Naš pristup kvalitetu i prženju kafe
KVALITET
Posvećeni smo odabiru i pružanju kafe najboljeg kvaliteta. Pažljivo biramo serije koje potvrđuju standarde kafe visokog kvaliteta. Biramo profil prženja osmišljen da prikaže jedinstvene ukuse i arome svake kafe. Ono što je ključno jeste da pržimo samo po narudzbini svake nedelje. Koristimo kurirsku službu za dostavu narudzbine do praga Vaseg doma.
PERIOD MIROVANJA I KONZERVACIJA
Sveže pržena kafa sadrži ugljen dioksid (CO2) koji krajnjoj šoljici daje prženi i dimni ukus tokom prvih dana nakon prženja, što je iskustvo koje želimo da izbegnete.
Preporučujemo da sveže pržene kafe ostavite da miruju barem 4 dana nakon prženja u slučaju pripreme filter kafe, a 8 do 10 dana za espresso kafe. Arome kod cistih arabika dostižu vrhunac prve 3 nedelje nakon prženja do mesec dana, dok blendovi sa robustom do 2 meseca, ali imali smo situaciju da smo probali kafu koja je bila zatvorena u našem originalnom pakovanju a koja je imala odličan ukus čak i 8 meseci nakon prženja. Bitno je da znate, da istekom navedenih perioda ne istice rok trajanja kafu, vec se radi o vremenskom intervalu kada je kafa u njenom punom sjaju.
Predlažemo da meljete samo količinu kafe koju želite da skuvate kako biste u svojoj šoljici imali najbolji ukus, i da čuvate zrna u originalnom zip pakovanju na sobnoj temperaturi, dalje od direktnog kontakta sa sunčevom ili drugom svetlošću.
PROFIL PRŽENJA
Sve naše kafe testirane su na različite profile prženja pre nego što se spakuju. Svaki profil prženja pažljivo je osmišljen i usavršen. Verujemo da je ovo ogromna garancija postojanog kvaliteta pošto smo perfekcionisti kada je u pitanju profil prženja pogodan za isticanje ukusa porekla svake serije kafe.
Svaka serija kafe ima svoj istorijat i posebne uslove uzgajanja, pa stoga na vrlo jedinstven način reaguje na svaki profil prženja koji primenjujemo; ne postoje generalna pravila, i zbog toga imamo detaljna i dugotrajna testiranja pre nego što donesemo odluku o optimalnom rešenju prženja. Čvrsto verujemo da za svaku seriju postoji idealan profil prženja koji odražava njeno poreklo, i zato na naš stil prženja utiče isključivo kafa a ne način konačnog kuvanja.
Tako je, imamo samo jedno prženje kako za espresso tako i za filter kafu!
Želimo da istaknemo jedinstvene arome i ukuse koji odražavaju poreklo kafe, i da, koliko je moguće, izbegnemo mrlje koje ostaju nakon prženja, pa su zato sve naše kafe svetle i bistre. Vršimo prženje na potpuno prilagođenoj mašini kako bismo imali savršenu kontrolu nad ključnim parametrima poput prenosa toplote (odabrali smo metalni materijal bubnja) i kako bismo neometano upravljali protokom vazduha.